Tuesday, March 19, 2013

roadtrippeilyä osa 2



Heippa taas pitkästä aikaa. Pidin Spring Breakin ajan breikin myös blogin päivittelystä. Olin koko ajan menossa niin en ehtinyt tänne raportoimaan. Mutta koska mulla on paljon asiaa ja hirveesti tapahtu, teen nyt tälläsen postaus-tykityksen. Ja haluun välttää jotain megapitkää romaani postausta jota kukaan ei kuitenkaan jaksais lukea loppuun, niin jaan nää pienempiin pikku postauksiin. Mutta asiaan.

Edellis sunnuntaina pakattiin kamppeet autoon ja laitettiin kokka kohti itärannikkoa. Autossa oli siis lucy, bekah ja niiden vanhemmat, ja tietty minä. Ajettiin koko yö lävitse, joten en nähnyt wisconsenia, indianaa ja illinoisia juuri ollenkaan. Patsi että ajettiin yöllisen Chicagon läpi, joka oli aika siistii. Autonpenkissä nukutun yön jälkeen oltiin jossain päin ohiota ja käytiin syömässä aamupala mäkkärissä. Oon muuten huomannu että aina kun astuu ulos autosta eri  osavaltioissa, nii ilma tuoksuu ihan eriltä. :D Tykkään muutenkin automatkailusta paljon enemmän kun lentämisestä koska sillon näkee paljon enemmän paikkoja. 

Maanatai päivänä ajettiin Ohion ja Pennsylvanian läpi. Pennsylvaniassa poikettiin Gettysburgiin, jossa käytiin joku Amerikan sisällissodan tärkein taistelua. En oo mikäänn intohimoinen sotahistoria fani, joten en ollut mitenkään super innostunut. Mutta olihan se nätti paikka, ja oli aika pysäyttävää kun käytiin sotahautausmaalla jossa haudat oli identtisiä marmorilaattoja pelkillä numeroilla, kaikki tunnistamattomia sotilaita. 




Gettysburgista jatkettiin ajoa Marylandiin, jossa syötiin päivällinen maailman söpöimmässä Irlantilaisessa "Shamrock"- ravintolassa. Sieltä jatkettiin Fredrickiin, jossa otettiin hotellihuone ja pääsin vihdoinkin nukkumaan oikeaan sänkyyn. Aaah..


Roadtrippeilyn kunniaksi voisinkin listata tähän kaikki osavaltiot missä oon (tähän mennessä) käynyt, ja mikä on ollut mun ensivaikutelma niistä. Nämä ei siis ole mitään faktoja :D kertokaa toki myös omat mielipiteenne :)

Minnesota -         koti, samanlainen kuin suomi, sivistynyt, puhdas
Wisconsin -         maatalous, pohjoinen
Iowa -                  pellot, maaseutu
South Dakota -   karut pellot, ei kasvustoa, erakot ja oudot ufon tarkkailijat (:D)
Wyoming -          tuskallisen tylsä, tyhjä, tundra, öljypumput
Nebraska -          maatalous, takapajul
Utah -                  ihana, vuoret, hyvä sää, mormonit
Illinois -               maaseutu, valtava teollisuusmöhkäle Chicago
Indiana -             teollisuus
Ohio -                  leuto ilma, maaseutu, tasainen
Pennsylvania -    kaunis, lehtimetsää, kukkuloita, vanhoja kivitaloja
Maryland -          rikas, vanha, kaunis
Virginia -             täydellinen sää, kaunis, meri-ilmasto, varmaankin mun suosikki state
Florida -              eläkeläiset, aurinkoinen, turistit, rikas





To be continued... Seuraavassa osassa Washington DC!

1 comment:

  1. Illinois- maissi, jäätävä tuuli, maissi, maissi, lehmiä, papuja, maissi... :D

    ReplyDelete